Hlavní obsah

V převrácené lodi v USA zemřelo 21 seniorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Při havárii malé výletní lodi Ethan Allen na jezeře George poblíž města Albany ve státě New York zemřelo v neděli 21 osob. Kanadskou loď, v níž plulo 48 Američanů, většinou seniorů z Michiganu, mnohdy vozíčkářů, pravděpodobně odhodila větší loď, která proplouvala vedle. Loď se ve 14:25 místního času převrátila a potopila.

Článek

"Stalo se to velmi rychle. Kapitán neměl čas ani vyslat rádiový signál o pomoc. Neměl také čas varovat cestující před problémy," řekl policista Larry Cleveland a dodal "Někteří z cestujících používali hole nebo kolečková křesla, a nemohli tak loď rychle opustit."

Podle svědků se loď potopila během asi 30 vteřin poté, co se snažila prudce uhnout doprava. Byla asi 15 až 30 metrů od břehu. Policie vyšetřuje, zda neštěstí zavinila loď Mohican, plující kolem člunu s výletníky a zvedla vlnu, ve které se 12timetrový člun s výletníky převrhl.

"Viděl jsem asi dvacet přikrytých těl ležet na trávě. Všichni byli mrtví," řekla Andrea Sause, která uklízí v nedaleké budově a slyšela houkat sanitky. Její otec pomáhal lidem ze záchranného člunu. "Většina z nich byla v bezvědomí. Ostatní byli v šoku," dodala svědkyně.

Někteří z lidí ve vodě ale měli záchranné vesty, uvedla Joanne Rahalová, která na jezeře plula ve své lodi s dětmi a topícím se házela své záchranné vesty. Nad místem neštěstí viděla dým.

Nehoda možná zůsatne bez viníka

Přeživší byli okamžitě odvezeni do blízké nemocnice Glens Falls, kde byli ošetřeni. Jen šest jich potřebovalo okamžitou lékařskou pomoc. Někteří měli zlomená žebra, jiní potíže s dýcháním.

Kolem nehody je řada nejasností. Policie dlouho nezveřejňovala počet obětí. Policejní čluny do setmění prohledávaly jezero.Původně bylo také uvedeno, že obětmi jsou Kanaďané. Policie uváděla, že možná nebude nikdo vinen, že šlo o nešťastnou souhru náhod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám