Hlavní obsah

Tropická bouře Alex řádí v USA a na Kubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

V Mexickém zálivu se v neděli ráno zformovala první pojmenovaná tropická bouře atlantické hurikánové sezony se jménem Alex. Podle agentury AP ji doprovází silné deště a nárazový vítr a směřuje k břehům jižní Floridy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Mexickém zálivu řádí tropická bouře AlexVideo: Reuters

 
Článek

Národní středisko pro hurikány (NHC) dnes ráno uvedlo, že Alex doprovází vítr o rychlosti 80 kilometrů za hodinu a nacházela se přes 400 kilometrů severovýchodně od Fort Pierce na Floridě.

Části jižní Floridy se potýkaly se zaplavenými silnicemi a mnoho automobilů na nich uvázlo.

„Je to nebezpečná a život ohrožující situace. Cestování za těchto podmínek nedoporučujeme. Je lepší počkat,” uvedla na twitteru miamská radnice.

K Mexiku míří hurikán

Amerika

Starosta Miami Beach Dan Gelber řekl, že bouře otestovala systém odvodňovacích čerpadel, která město nedávno instalovalo, protože klimatická změna činí ze záplav stále stále naléhavější problém v nízko položené oblasti.

Alex je podle AP novou verzí hurikánu Agatha, který tento týden zasáhl tichomořské pobřeží Mexika a zabil nejméně 11 lidí. Nové jméno bouře získala tím, že přešla Mexiko na atlantskou stranu.

Varování před tropickou bouří bylo vyhlášeno na Bermudách. Na Kubě si bouře v minulých dnech vyžádala tři oběti, poničila desítky domů v Havaně a některé oblasti odřízla od dodávek elektřiny.

Foto: Reuters

V Mexickém zálivu řádí tropická bouře Alex

Reklama

Výběr článků

Načítám