Hlavní obsah

V Libanonu vyhořel uprchlický tábor

– Bejrút

Tři oběti na životech si vyžádal požár, který v neděli propukl v táboře se syrskými uprchlíky v libanonském údolí Bikáa. Příčina požáru se zatím vyšetřuje, spekuluje se však o tom, že ho způsobil kuchyňský vařič. S odkazem na libanonskou televizi o tom napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Požár uprchlického tábora v LibanonuVideo: Reuters

 
Článek

Uprchlické zařízení se nachází asi hodinu cesty od libanonského hlavního města Bejrútu. Ze záběrů libanonské televizní stanice MTV bylo vidět, jak z uprchlického tábora šlehají plameny a stoupá dým, na záběru byla zaznamenána nejméně jedna exploze. Mnoho lidí, kteří v táboře žijí, podle tamního uprchlíka přišlo ze syrské provincie Rakka.

„Začali jsme zkoumat, kolik bylo zničeno stanů. Hned jak to budeme vědět, poskytneme potřebným rodinám pomoc,” řekla mluvčí Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) Dana Sleimanová. „Zřejmě požár způsobil kuchyňský vařič (...) čekáme, jestli se to potvrdí,” dodala.

Před válkou v Sýrii uteklo do zahraničí přes pět milionů lidí, z toho více než milion syrských uprchlíků je právě v Libanonu. Mnoho z nich žije v provizorních obydlích po celé zemi. Libanonská vláda uvádí, že Libanon ve skutečnosti poskytuje útočiště až 1,5 milionu syrských uprchlíků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám