Hlavní obsah

V Kuvajtu zavražděn zaměstnanec Pentagonu

KUVAJT

Civilní zaměstnanec amerického ministerstva obrany byl zastřelen ze zálohy poblíž vojenské základny USA v Kuvajtu. Jeho kolega utrpěl vážná zranění. Oznámila to ambasáda USA v Kuvajtu. K útoku neznámých pachatelů, po nichž bylo zahájeno pátrání, se dosud nikdo nepřihlásil.

Foto: Jan Kaše

Bublinky zpívají seniorům

Článek

Dva zaměstnanci Pentagonu byli napadeni v 09.14 místního času (07.14 SEČ), když jeli po dálnici v terénním voze v blízkosti základny Dauhá severně od kuvajtské metropole. Zabitý muž měl podle televize CNN doslova rozstřílené tělo. Jeho kolega byl s četnými střelnými ranami převezen do místní vojenské nemocnice.

Kuvajt se má stát důležitým zázemím pro Spojené státy v případě jejich úderu proti Iráku. V této zemi již působí 15 tisíc amerických vojáků a tento počet se má zvyšovat. Na základně Dauhá působí i česká protichemická jednotka. Koncem loňského roku se terčem kuvajtských násilníků stali dvakrát příslušníci armády USA, z nichž jeden zraněním podlehl. Tehdejší útočníci byli zneškodněni; spekuluje se, že měli spojení s teroristickou sítí al-Kajdá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám