Hlavní obsah

V Hongkongu pozabíjejí všechny křečky ve městě. Mají deltu

Hongkong

Hongkong zlikviduje všechny křečky určené k prodeji ve městě poté, co se v jednom ze zverimexů objevilo podezření na výskyt covidu. Jedenáct hlodavců dovezených z Nizozemska má pozitivní test a úřady nevylučují možnost přenosu viru na člověka, informuje agentura Bloomberg.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Lidi před zavřeným zverimexem.

Článek

Městské úřady zastavily dovoz všech drobných savců. Zároveň vyzvaly každého, kdo si po 22. prosinci koupil křečka, aby se podrobil povinnému testování na přítomnost covidu-19. Stalo se tak poté, co bylo 11 křečků pozitivně testováno na covid-19 v obchodě se zvířaty Little Boss.

Dánsko šetří vybití norků, svědčit bude i premiérka

Evropa

Jedenáct křečků dovezených z Nizozemska bylo nakažených variantou delta, která se ve městě do té doby asi tři měsíce neobjevila. Přišlo se na to, až když byl na variantu pozitivně otestován jeden z pracovníků zverimexu a stopy viru se následně potvrdily i ve skladu.

Všechna zvířata z tohoto konkrétního obchodu budou utracena, stejně jako všichni křečci, co jsou v Hongkongu na prodej. Celkem budou usmrceny asi dva tisíce křečků. Místní úřady nevyloučily, že může dojít k přenosu viru ze zvířete na člověka.

Ve snaze zamezit šíření zmutovaného koronaviru před časem řada států na světě zlikvidovala populace norků.

Koronovirus našli i u norků v USA. Zabil už přes 15 000 zvířat

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám