Hlavní obsah

V den prohry se Edwards dozvěděl o rakovině své ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOSTON

Elizabeth Edwardsová (55), manželka demokratického kandidáta na viceprezidenta Spojených států Johna Edwardse, onemocněla rakovinou prsu. Nelítostnou diagnózu se navíc dozvěděla ve středu, v den, kdy demokraté vedené Johnem Kerrym prohráli svůj boj o Bílý dům s dvojicí republikánů George W. Bush a Richard Cheney.

Článek

"Paní Edwardsová nahmatala bulku minulý týden," řekl novinářům mluvčí rodiny David Ginsberg. "Naděje na vyléčení jsou veliké a Edwardsovi věří, že nemoc porazí," doplnil.

"Elizabetha je silná osobnost, nejsilnější, jakou jsem kdy potkal. Naše rodina vše společně zvládne," dodal John Edwards. Zprávu se dozvěděl od ženy ve středu odpoledne.

Pacientka se léčí na odborné klinice v Bostonu. Rakovinné bujení napadlo konkrétně mléčné žlázy. Lékaři se obávají dalšího možného šíření nemoci. Nyní se podrobuje speciálním vyšetřením.

Edwardsovi mají tři děti: dvaadvacetiletou Catharine, pětiletou Emmy Claire a tříletého Jacka. Starší syn jim zemřel při dopravní nehodě v roce 1996. Tehdy mu bylo šestnáct let.

Manželé spolu žijí 27 let. Elizabeth opustila kvůli malým dětem kariéru právničky. Podle analytiků právě ona pomáhá svému manželovi k popularitě - a to nejen svým postoji, ale i vzhledem. Sama sebe v žertu nazývá "anti-Barbie".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám