Hlavní obsah

V Chorvatsku zahynul další český turista, zabil ho blesk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁHŘEB

Smutná bilance úmrtí českých turistů při rekreaci u Jaderského moře v Chorvatsku nemá konce. V pondělí místní policie oznámila smrt šestnáctiletého mladíka, do kterého uhodil blesk, když u Zadaru plachtil na člunu. Od začátku letošní sezóny zahynulo v Chorvatsku již deset Čechů, často vlastní vinou.

Článek

Zpráva neuvádí, kdy přesně k neštěstí došlo, konstatuje pouze, že chlapec se věnoval jachtingu asi 200 metrů od pobřeží v blízkosti města Zadar. Nešťastník byl po zásahu blesku okamžitě mrtev, dodává policejní informace.

Od minulého čtvrtka je stále pohřešován muž, který se vydal na moře na gumovém člunu a za bouře ho silný vítr odnesl na otevřené moře. Neštěstí se stalo v severní Dalmácii u Karlobagu. Druhý den záchranáři nalezli pouze opuštěný a propíchnutý člun. Po muži nadále pátrají potápěči.

Kromě podobných neštěstí řada českých turistů přichází každoročně o život při nehodách na chorvatských silnicích. Chorvatsko je pro Čechy nejoblíbenějším letním turistickým cílem, letos jich zde podle odhadů stráví dovolenou až 800 000. Podle úřadů patří mezi nejméně ukázněné návštěvníky a rádi riskují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám