Hlavní obsah

V Bejrútu se narodilo dítě při výbuchu, otec to natočil

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko si představit dramatičtější situaci, za které přišel na svět malý George v jedné z bejrútských nemocnic. Právě během porodu totiž došlo k tragickému výbuchu, který srovnal se zemí přístav a poničil značnou část města. Lékaři však neztratili duchapřítomnost a bezpečně chlapce přivedli na svět. Vše zachytil na kameru jeho otec.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Otec natočil, jak mohutná exploze v Bejrútu otřásla porodním sálem během narození jeho synaVideo: Reuters

 
Článek

V úterý večer se v nemocnici svatého Jiří chystala rodit Emannuelle Khnaisserová. Zrovna, když jí odváželi na sál, otřásla budovou mohutná exploze. Tlaková vlna vyrazila okna na porodním sále a lidi v místnosti srazila k zemi.

Její manžel Edmound Khnaisser, který chtěl porod natočit na kameru, se jen bezmocně chytil zdi, zatímco budovou se ozýval vyděšený křik. Později se ukázalo, že výbuch v nemocnici zabil 16 pacientů a zdravotníků.

Lékaři na sále ale nepropadli panice, v provizorních podmínkách dál pracovali nejlépe, jak jen mohli. Malý George se narodil asi o hodinu a půl později. „Nemohl jsem uvěřit, že jsme z toho vyvázli živí. Moje žena je fantastická a malý George taky,“ rozplýval se šťastný otec.

Holčičku našli živou po 24 hodinách pod sutinami, počet obětí v Bejrútu přesto roste

Blízký a Střední východ

Největší slova chvály měl však Edmound pro lékaře. „Zůstávali s námi, dokud jsme nebyli v bezpečí, a dokonce i potom,“ uvedl. Na sociálních sítích pak zveřejnil fotku malého George, za kterého napsal: „Díky, že jste mě bezpečně přivedli na svět. Doufám, že vám to jednou budu moci oplatit“.

Ničivý výbuch si doposud vyžádal na 145 obětí, je však pravděpodobné že toto číslo ještě poroste. Další desítky lidí se pohřešují, tisíce jich jsou zranění a statisíce lidí ztratily střechu nad hlavou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery v hotelu v Bejrútu zachytily, jak tlaková vlna vysklila oknaVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám