Hlavní obsah

V Anglii ubodali 12letou holčičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Další případ vraždy dítěte otřásl veřejností ve Spojeném království. Ve čtvrtek večer někdo v Liverpoolu pobodal 12letou Avu Whiteovou, která se šla do centra města s přáteli podívat na rozsvícení vánočního osvětlení. Čtyři chlapci byli zanedlouho zadrženi pro podezření z vraždy. Policisté nyní zveřejnili záznam stříbrné dodávky, jehož pasažéři byli zřejmě svědky útoku a mohli by sled událostí objasnit.

Foto: Profimedia.cz

V Liverpoolu byla ubodána k smrti 12letá Ava Whiteová.

Článek

Ava byla pobodána krátce po rozsvícení vánočního osvětlení města přibližně ve 20:40 hodin.

Podle oficiálního vyjádření našla policie holčičku s „katastrofálními zraněními” zkroucenou na zemi. Dívka byla převezena do nemocnice, kde bohužel zraněním podlehla.

„V tuto chvíli víme, že Ava byla se svými přáteli v centru Liverpoolu a došlo k slovní hádce, která přerostla v napadení nožem,” uvedla detektivka Sue Coombsová. Pachatelé z místa činu utekli.

Policie nyní zveřejnila záznam z bezpečnostní kamery, na kterém je vidět projíždějící stříbrná dodávka. Řidič vozidla by se měl nahlásit policii. Cestující nejsou nijak podezřelí z podílu na Avině smrti. Strážci zákona zřejmě pracují s verzí, že dodávka byla v daný moment blízko útoku.

Foto: Profimedia.cz

Detektivové na místě činu

Detektivové z Liverpoolu zatím nenašli vražednou zbraň.

Čtyři chlapci zadrženi

V souvislosti s vraždou policie zadržela čtyři chlapce, ve věku 13 až 15 let. Všichni zatím zůstávají ve vazbě. Policie s jejich výslechem neskončila.

Na místo činu začali obyvatelé města nosit květiny. Třídní učitel ze školy, kterou Ava navštěvovala, je zprávou o její smrti zdrcen. Podle něj byla dívka „neuvěřitelně oblíbená, se skvělou partou přátel”.

Problém s útoky nožem (knife-crime) je na některých místech v Británii velmi vážný, zejména mezi mladými, kteří u sebe nůž často nosí –⁠ ať už ze strachu o bezpečnost, nebo kvůli tomu, že se zapletli s gangy. Jenom za poslední rok došlo v Anglii a Walesu k více než 44 tisícům útoků, kde byl nůž nebo jiný ostrý předmět použit jako zbraň.

Reklama

Výběr článků

Načítám