Hlavní obsah

Uruguay umožní prodej marihuany pro rekreační využití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uruguayských lékárnách se bude od července prodávat marihuana k rekreačním účelům. Země se tak stane první na světě, v níž bude prodej marihuany takto legalizován, napsal zpravodajský web BBC.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zákazníci se před koupí marihuany budou muset registrovat, což bude možné od 2. května. Podmínkou však je, že musí buď být uruguayskými občany, či mít v zemi trvalé bydliště. Jeden gram této látky se bude prodávat za 1,5 dolaru (37 Kč). Lidé s trvalým bydlištěm, ale bez uruguayského občanství budou moci za měsíc koupit maximálně 40 gramů marihuany.

Rostlina bude pěstována na místech, na která bude dohlížet stát. Zákon rovněž umožní lidem, aby si pěstovali marihuanu doma, či na speciálních farmách.

Lékárníci státem stanovenou cenu látky kritizovali s tím, že neví, jaká to přinese pozitiva. Někteří lidé se nechtějí zapsat v registru zákazníků, protože mají za to, že jim opatření naruší soukromí.

Vláda zatím uzavřela dohodu s 16 lékárnami a doufá, že přibydou další.

Anketa

Umožnili byste v Česku prodej marihuany pro rekreační účely?
Ano
58 %
Ne
40,6 %
Nevím
1,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2825 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám