Hlavní obsah

Únosce tureckého letadla se vzdal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATÉHY

Nebezpečí je zažehnáho. Devatenáctiletý únosce letadla tureckých aerolinií s více než 200 lidmi na palubě, se dnes vzdal řeckým úřadům. Policii se po přistání podařilo mladíka přemluvit, aby propustil všechna rukojmí.

Foto: Martin Šalek

V případě, že bude dospělý pacient potřebovat akutní ošetření, bude mu od 1. července poskytnuto v Ústřední vojenské nemocnici Praha v Břevnově.

Článek

Se vzdušným pirátem, který se tímto zoufalým činem pokoušel dostat do Německa, údajně teklefonicky hovořil telefonu sám turecký premiér Tayyip Erdogan.

Únosce hrozil, že je opásán dynamitem. Chtěl doletět do Německa, kde je prý z politických důvodů držena ve vězení jeho matka a sestra. Únosem chtěl zřejmě docílit jejich propuštění.

Po přistání letadla jeden z cestujících v médiích uvedl, že když pasažéři začali opouštět letadlo, mladík celkem v klidu pojídal sendvič.

Mladého únosce pravděpodobně vyšetří policejní psychologové, nicméně turecký ministr dopravy Binali Yildirim, který s mladíkem také mluvil, zatím odmítl spekulovat o jeho duševní stavu. Připustil ale, že s ním byla komplikovaná domluva a že je jasné, že má problémy.

Letadlo přistálo kvůli nedostatku paliva

Turecký Airbus-310 byl v pátek večer unesen na domácí lince Istanbul-Ankara. Na palubě se v tu dobu nacházelo 194 pasažérů a devět členů posádky. Mezi cestujícími byli dva turečtí poslanci a několik vysoce postavených úředníků.

V Aténách stroj přistál pro nedostatek paliva. Věž původně odmítala dát povolení k přistání a pak nedala pokyn k doplnění pohonných hmot. Turecká vláda požádala Řecko, aby dovolilo letadlu odletět jen v krajní nouzi.

Reklama

Výběr článků

Načítám