Hlavní obsah

U místnosti, kde volila Le Penová, se objevily polonahé aktivistky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Henin-Beamount
Aktualizováno

U volební místnosti ve francouzském Henin-Beamount, kde odevzdala svůj hlas i jedna z favoritek na post prezidenta země Marine Le Penová, musela v neděli zasahovat policie. Zadržela tam obnažené aktivistky hnutí Femen, které vystupovaly jako příznivkyně Národní fronty, v jejímž čele stojí právě tato protievropská nacionalistka, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedna z obnažených aktivistek měla na hlavě masku ruského prezidenta PutinaVideo: Reuters

 
Článek

Šest aktivistek vystoupilo z limuzíny s odhaleným poprsím, na kterém měly napsáno: Team Marine. Na hlavách měly masky Le Penové, ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho amerického protějšku Donalda Trumpa.

Policie spolu s bezpečnostními složkami proti nim rychle zakročila. Odvedla je z místa do připravených služebních dodávek a odvezla.

Bezpečnostní opatření u volebních místností jsou přísná. Zejména v místech, kde volili kandidáti, bylo mnoho policistů vyzbrojených automatickými puškami.

Účast je vysoká

Ve francouzských prezidentských volbách již odvolilo všech 11 kandidátů.  Většina kandidátů volila ještě před polednem, včetně centristy Emmanuela Macrona, krajně pravicové Marine Le Penové a kandidáta tradiční pravice Françoise Fillona. Jako poslední ze čtveřice favoritů vhodil svůj hlas v desátém pařížském arrondissementu zástupce krajní levice Jean-Luc Mélenchon.

Kandidát dosud vládních socialistů Benoit Hamon, který podle průzkumů nemá šanci na postup do druhého kola, hlasoval na pařížském předměstí Trappes.

Účast v poledne byla 28,54 procenta, což je o něco málo víc než před pěti lety. Celková účast by tak mohla překonat účast 79,48 procenta v prvním kole v roce 2012. V roce 2007 byla účast v poledne v prvním kole 31,21 procenta a v roce 2002 21,4 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám