Hlavní obsah

Turečtí pohraničníci zastřelili u hranic se Sýrií 11 Syřanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ammán
Aktualizováno

Turečtí pohraničníci zastřelili u hranic se Sýrií nejméně 11 Syřanů, kteří se pokoušeli ilegálně přejít do Turecka. Mezi oběťmi jsou nejméně dvě ženy a čtyři děti, informovala v neděli Syrská organizace pro lidská práva (SOHR), na kterou se odvolává agentura Reuters.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Uprchlíci na hranicích Sýrie s tureckou provincií Kilis

Článek

SOHR monitoruje násilnosti v Sýrii z Londýna a tvrdí, že k tomu využívá síť tamních aktivistů. Organizace uvádí, že má od začátku letošního roku zdokumentováno zabití bezmála 60 civilistů tureckými pohraničníky při pokusu o přechod hranice.

Turecko, které je hlavním sponzorem skupin bojujících v Sýrii za svržení prezidenta Bašára Asada, počátkem února zavřelo své hranice. Ankara tak reagovala na výrazný nárůst počtu běženců proudících do Turecka ze Sýrie kvůli ofenzivě v syrském městě Halab.

Turecko už ale zároveň přijalo kvůli pětileté občanské válce v Sýrii na 2,7 miliónu uprchlíků. Přes milión dalších běženců přes Turecko přešlo do Evropské unie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám