Hlavní obsah

Dívky v USA během rvačky v obchodě zabily nožem patnáctiletou, vše nahrávaly na sociální sítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři dívky ve věku 12 až 14 let byly zatčeny v případu vraždy patnáctileté dívky, která se odehrála v sobotu večer v jednom z obchodů řetězce Walmart v louisianském Lake Charles. Tam mezi dívkami došlo ke rvačce, přičemž jedna z nich sebrala z regálů nůž a bodla svou patnáctiletou rivalku do hrudi. Vše si přitom nahrávaly na sociální sítě. „Bodly jsme ji přímo, tu dě**u, přímo do srdce. Je nám tu u pr**le,“ křičely dívky do objektivu, zatímco opouštěly obchod.

Foto: Calcasieu Parish Sheriff Office

Třináctiletá Regan Broussardová, která byla spolu s dalšími zatčena za vraždu patnáctileté dívky.

Článek

Konflikt odstartoval krátce před půl sedmou hodinou večerní místního času v přilehlé budově kina. Úřad šerifa, který vraždu vyšetřuje, neuvedl důvod, proč ke rvačce došlo. Kolem půl sedmé se však skupina dívek přesunula do obchodu řetězce Walmart.

Celou dobu dívky konflikt streamovaly na Facebook a po sociálních sítích nyní kolují záznamy rvačky, která tak tragicky skončila. Třináctiletá dívka popadla z regálu nůž, a když proti ní její patnáctiletá soupeřka vykročila, bodla ji jednou ranou do hrudi.

Zatímco čtyři dívky chvatně opouštěly obchod, patnáctiletá dívka zůstala ležet v tratolišti krve. I přes včasnou pomoc svému zranění v nemocnici podlehla. „Bodly jsme ji přímo, tu dě**u, přímo do srdce. Je nám tu u pr**le,“ křičely dívky při odchodu z obchodu. Podle policie nasedly do připraveného vozidla a z místa odjely. Kdo auto řídil, úřad šerifa neuvedl.

Ještě v sobotu večer zveřejnil úřad fotografii jedné z dívek, třináctileté Regan Broussardové, po které pátral. Zda jde o dívku, která útočila nožem, není jasné. Všechny čtyři dívky byly v neděli zatčeny a převezeny do detenčního centra pro mladistvé. Jedna třináctiletá dívka je obviněna z vraždy druhého stupně (úmyslná vražda, která ale nebyla plánována předem), zbylé tři dívky ve věku 14, 13 a 12 let jsou obviněny z napomáhání k vraždě.

Tohle je problém výchovy, tvrdí šerif 

Podle vyjádření šerifa Tonyho Mancusa se situace s kriminalitou mladistvých vymyká kontrole. „Tohle je třetí vražda za půl roku, která zahrnovala mladistvé, přesněji řečeno děti ve věku od 11 do 16 let. Pochází z různého prostředí, jsou různých ras. Tohle je problém, který máme s dětmi, jež mají přístup ke zbraním,“ uvedl Mancuso na tiskové konferenci.

Patnáctiletý Polák brutálně ubodal 13letou spolužačku. Čekala s ním dítě

Evropa

Šerif podotkl, že úřady nebudou mít zřejmě příliš práce s vyšetřováním, protože dívky vše nahrávaly na sociální sítě. „Celý případ se před námi otevřel skrze živý přenos na Facebooku a Instagramu. Máme záznamy všeho, co se tam odehrálo, a je to velmi znepokojující,“ vysvětlil šerif.

Dodal, že problém dětské kriminality není něco, co by mohla vyřešit sama policie. „Tohle je záležitost rodičů a výchovy,“ uvedl Mancuso a apeloval na rodiče, aby se ujistili, že jejich děti nemají přístup ke zbraním, a aby víc kontrolovali, co jejich děti dělají na sociálních sítích.

Reklama

Výběr článků

Načítám