Hlavní obsah

Tři stovky skautů zkolabovaly při čekání na Bushe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Více než tři sta amerických skautů ve středu zkolabovalo horkem při čekání na prezidenta Spojených států George W. Bushe ve Virginii. Mládež se nakonec ani státníka nedočkala. Program byl zrušen kvůli nepřízni počasí. Teploty ve stínu se odpoledne šplhaly téměř ke čtyřicítce.

Článek

Stovky skautů chtěly uvítat Bushe na celostátním sjezdu Jamboree. Na přímém slunci stály děti několik desítek minut. Velká část z nich akci odnesla různými stupni úžehu nebo úpalu. Zhruba 30 osob bylo ošetřeno v nemocnicích.

První muž USA nakonec svůj přílet do Jamboree odložil na dnešní odpoledne. Nesnesitelná horka, která sužují USA už více než týden, totiž místy nahradily bouřky doprovázené blesky. Let na místo vzdálené zhruba 120 kilometrů od Washingtonu by tak nebyl bezpečný.

Akci, které se účastní 42 tisíc skautů, od samého začátku sužují tragédie. Počátkem týdne tam zemřeli čtyři lidé, a to poté, co se při stavbě stanu dotkli elektrického vedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám