Hlavní obsah

Svědek visel u kanibala na řeznickém háku

BERLÍN

"Seznámili jsme se přes internet a obžalovaného jsem navštívil celkem pětkrát v Rotenburgu. Jednou jsem i visel na háku v řeznické místnosti," přiznal 34letý kuchař z Bádenska, který vystoupil jako svědek ve čtvrtém dnu procesu s kanibalem Arminem Meiwesem (42). Ten zabil a zčásti snědl berlínského inženýra Bernda Brandese (43).

Foto: Petr Spálenka

Pavel Nový v obležení otužilců

Článek

Kuchařovo "nahé tělo bylo nejdříve naolejováno", kanibal na něm "zakreslil nejcennější partie". Ty před tím, včetně podpaží, hladce vyholil. Poté Meiwess zavěsil svého známého na řeznický hák.

Obžalovaný to potvrdil a dodal, že kuchaři se najednou "udělalo nevolno, takže jsme vše přerušili". Proceduru si dokonce nahrál na video a film prý pak zretušoval, že "to vypadalo jako skutečnost".

Na dotaz soudu, zda se necítil ohrožený, kuchař odpověděl: "Když visíte nahý hlavou dolů, musíte věřit muži, který před vámi stojí. Meiwess mé důvěry nijak nezneužil."

Nabídky na film

Meiwes, jenž se stal mediální hvězdou, dostal nabídky, aby převedl svůj příběh na filmové plátno. Listu Die Welt to potvrdil Harald Ermel, Meiwesův advokát.

"Zatím šlo jen o první sondážní rozhovory," uvedl a připomněl, že jeho mandant píše paměti. "Píše hodně, když je v cele. O sobě i o Berndovi," prozradil dále právník a dodal, že o kanibalovy memoáry, které mají mít podobu románu, projevilo velký zájem hned několik nakladatelství.

Kanibalismus

Pojídání lidského masa je staré jako lidstvo samo. Tuto tradici vytlačil na Zemi, až na malé výjimky, nástup tzv. civilizace.

Kmeny v Africe, mj. v Demokratické republice Kongo, ale kanibalismus stále praktikují. Metoda, při níž jsou pojídány srdce a mozky nepřátel, tam slouží pro zastrašení obyvatel. Přežívá však i víra, že snědením části těla přechází na strávníka životní síla a schopnosti mrtvého.

Lidské maso prý chutná sladce, připomíná maso koňské. Z těla se konzumovaly svaly: tj. prsa a hýždě, strávníci nepohrdli ani játry, očima a morkem z kostí. Pokrmy dochucovaly nejčastěji bylinky a ovoce.

Do Evropy se kanibalismus vrátil vlivem zámořských cest v 16. století. Poslední podobný případ v ČR je kauza Ladislava Hojera (28), jenž byl za 5 vražd v roce 1986 popraven.

Zdroj: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Začal soud s německým kanibalem

Našel si svou oběť na inzerát. Společně spolu povečeřeli - penis. A pak ho zabil, tělo následně naporcoval. Během "rituálu" si s uříznutou hlavou stále...

Nahrávku kanibalismu zhlédne jen 12 lidí

Soud v německém Kasselu projednávající případ kanibalismu v pondělí pustí v síni videonahrávku se záznamem vraždy. Pořídil ji sám obviněný Armin Miewes (42),...

Výběr článků

Načítám