Hlavní obsah

Začal soud s německým kanibalem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KASSEL

Našel si svou oběť na inzerát. Společně spolu povečeřeli - penis. A pak ho zabil, tělo následně naporcoval. Během "rituálu" si s uříznutou hlavou stále povídal, přeci to mrtvému Berndovi slíbil. Otřesný případ kanibalismu s homosexuálním podtextem zasáhl Německo loňský rok. Ve středu se začal případ projednávat před soudem v Kasselu.

Článek

Armin Meiwes (42) obvinění z vraždy odmítá. V německém tisku se hájí, že předloni drasticky usmrcený a poté zčásti pozřený inženýr z Berlína, Bernd Jürgen Brandes (42), se stal obětí údajně dobrovolně.

Kanibal naplňoval sny z dětství

"O zabití a snědení lidské bytosti jsem přemýšlel už od osmi let. Zhruba ve dvanácti však mé představy dostaly konkrétní podobu," uvedl před soudem.

Dodal, že do krutých úvah vždy spadal v momentě, kdy litoval, že nemá mladšího bratra. Později mu představy pomohly zmírňovat sexuální traumata, vyvolená potlačovanou homosexualitou.

Pro konstrukci svých "příběhů" používal údajně zážitků ze zabíjení hospodářských zvířat a motivy hororových filmů.

Vrah tvrdí, že oběť ho využila pouze jako nástroj. "Chcete-li, poskytl jsem mu euthanasii," řekl v rozhovoru pro deník Kasseler Sonntagsblatt. S odstupem času však prý svého činu lituje. "Pro mne to ale nebyla vražda, ta se stane jen proti vůli oběti," hájil se dále.

Otřesné záběry vyděsily i policii

Už teď je jisté, že soud bude mít při rozhodování o výši rozsudku k dispozici dostatek důkazů. Oba muži, tj. vrah i jeho oběť, se před činem dohodli na snímání událostí na videokameru.

Jelikož německé právo nezná pojem kanibalismus, je Meiwes stíhán za "vraždu se sexuálním podtextem" a "hanění lidských ostatků". Bude-li uznán vinným, může dostat doživotní trest odnětí svobody. Přikloní-li se však soud k "vraždě na objednávku", půjde za mříže maximálně na pět let.

Přelíčení bude trvat nejméně 14 dní, svědčit přijde 41 osob. Rozsudek se čeká v lednu.

Justice je zatím připravena soud uskutečnit i za účasti veřejnosti a to i tehdy, když se bude promítat smrtící videozáznam. Vyšetřovatelé předem upozorňují, že nahrávky snášely těžko i nejotrlejší povahy u policie. Uvádějí, že to jsou scény jako v nejhorším hororovém filmu.

Vrah měl hetorosexuální vztah

Meiweis vyrůstal v neúplné rodině, jen s matkou. Právě její smrt, jak přiznal, mu otevřela cestu k "realizaci snů". S Brandesem se seznámil na internetu: ozval se mu na inzerát "Hledám muže, který se nechá sníst".

Setkali se 10. března 2001 na nádraží v Rotenburgu. Odjeli k Meiwesovi domů, kde vrah uřízl kuchyňským nožem své oběti s jejím souhlasem penis. Ten poté tepelně upravili a společně pojedli.

Brandes následně upadl do bezvědomí, čehož "hostitel" využil k tomu, aby ho ve vaně ubodal. Poté jeho tělo naporcoval a zbytky spálil na zahradě. Policie případ rozkryla až letos, a to po náhodném tipu jednoho studenta z rakouského Innsbrucku.

Ještě než se Brandes přihlásil k homosexualitě, žil údajně mimo jiné s ženou jménem Bettina, kterou vyhledal deník Bild. "Zacházel se mnou velmi láskyplně," říká dnes 30letá žena, která prý měla s pozdější obětí kanibalismu "úplně normální sex" a žila s ní do roku 1998.

Reklama

Související témata:

Související články

Kanibal má být souzen za vraždu

Prokuratura v německém Kasselu chce obžalovat kanibala Armina M. (41) z hesenského Rotenburgu z vraždy za to, že v březnu 2001 zabil a částečně snědl...

Výběr článků

Načítám