Hlavní obsah

Střelec zabil u soudu v USA tři lidi a uprchl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATLANTA

Muž ozbrojený střelnou zbraní zabil v pátek v soudní síni v americké Atlantě soudce, člena justiční stráže a soudního zapisovatele. Dalšího policistu zranil před budovou. Střelec identifikovaný jako Brian Nichols (34) poté ukradl automobil a zmizel.

Foto: Věra Breiová

Lidé s Alzheimerem třeba už chvíli po obědě nevědí, že něco jedli

Článek

Pachatel začal střílet kolem deváté hodiny ranní v osmém patře budovy na atlantském předměstí. Zasažený soudce Rowland W. Barnes zemřel po převozu do nemocnice Grady Memorial. Tam skonal i další z postřelených - zapisovatel.

Nicholase se následně pokusila zadržet justiční stráž přivolaná k násilnému incidentu. Neúspěšně. Muž jednoho člena zmíněné bezpečnostní složky před budovou zabil, druhého zranil.

Podle svědků pachatel následně ukradl před soudní budovou automobil a zmizel. Policie po něm pátrá. Uvedla, že odcizil vůz Honda Accord s poznávací značkou 6584YN.

Do pátrání se vedle mimořádných hlídek zapojily i policejní vrtulníky.

Uzavření škol

Vyšetřovatelé popsali Nicholase jako Afroameričana měřícího více než 1,8 metru a vážícího přes sto kilogramů. Měl údajně opakovaně konflikty se zákonem. Dnes jej před soudem na předměstí Atlanty čekalo slyšení ve věci obvinění ze znásilnění a ublížení na zdraví.

Americké úřady z bezpečnostních důvodů uzavřely více než tři desítky škol v okolí soudní budovy. Existuje totiž podezření, že by se mohl Nicholas pokusit vzít rukojmí.

Americká média upozorňují, že útoky na soudce se v poslední době stupňují. Minulý týden byli zabiti matka a manžel soudkyně Joan Lefkowé. Cílem útoku měla být právě zmíněná žena. Vyvázla jen díky tomu, že právě nebyla doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám