Hlavní obsah

Střelec z Berlína zabil nejméně 1 osobu, 3 další zranil

BERLÍN

Noc naplněnou opakovanou střelbou zažil z pondělí na úterý Berlín. Přestřelky ve zdejší čtvrti Kreuzberg začaly přitom již včera odpoledne. Pachatel při několikahodinovým řádění zabil nejméně 1 osobu, 3 další zranil - stav 2 postřelených je kritický.

Foto: Ivo Šašek

Českobudějovický biskup mons. Jiří Paďour při mši v Čepicích

Článek

Svědci tvrdí, že střelec nejdříve úřadoval před hostincem nedaleko stanice metra Görlitzer Bahnhof, kde zabil 1 ženu a těžce zranil náhodně projíždějícího cyklistu. Následně se z místa činu pokoušel utéct - zahnul za nejbližší roh, kde narazil na policejní hlídku - muže a ženu, spěchající po zvuku k přestřelce. Policista se pokusil ozbrojeného pachatele zatknout, přičemž byl sám střelen do hrudi.

Spáchal sebevraždu?

Stíhaný následně uprchl, později byl nalezen mrtev na dvoře jednoho domovního bloku. Zda pachatel spáchal sebevraždu, nebo zda zemřel po přestřelce s policistkou, zatím není zřejmé. Policistka je totiž v šoku a zatím nevypovídá. Vyšetřovatelé se přesto podle prvních poznatků už nyní přiklánějí k verzi sebevraždy střelce. Pohnutky jeho činu zůstávají neznámé.

Oblast činu je uzavřena

Zraněný policista byl převezen do nemocnice a naléhavě operován. Kriminalisté na dnešní dopoledne uzavřeli celou oblast kolem Görlitzer Bahnhof k zajištění stop.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám