Hlavní obsah

Stav Jásira Arafata se údajně nezhoršil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Stav palestinského vůdce Jásira Arafata, který je hospitalizován ve francouzské vojenské nemocnici nedaleko Paříže, zůstává stabilní. Oznámil to dnes mluvčí nemocnice Christian Estripeau.

Foto: Josef Zajíc

Dopravní podnik Ostrava a.s. navazuje komunikaci s cestujícími.

Článek

"Stav Jásira Arafata se nezhoršil. Od předchozí zdravotní zprávy vydané ve čtvrtek zůstává jeho stav stabilní," řekl Estripeau ve velmi krátkém prohlášení. Nedodal žádné podrobnosti a na otázky odmítl odpovědět.

Palestinská velvyslankyně v Paříži Lajla Šahídová dnes potvrdila, že Arafat je v komatu, ale popřela, že by byl ve stadiu klinické smrti nebo že by jeho mozek přestal fungovat.

Arafat byl do nemocnice Percy u Paříže převezen minulý pátek a lékaři od té doby provedli sérii testů. Vyloučili, že by trpěl leukemií, ale diagnózu neoznámili.

Reklama

Související témata:

Související články

Šaron: Arafat nebude pohřben v Jeruzalému

Zemře-li palestinský vůdce ve Francii, Izrael nedovolí, aby byl pohřben v Jeruzalému. Uvedl to pro pondělní vydání deníku Jedioth Aharonoth izraelský premiér...

Arafat upadl do kómatu

Palestinský vůdce Jásir Arafat (75) je v kómatu. Uvedla to ve čtvrtek americká CNN s odvoláním na nejmenovaného palestinského činitele. Zdravotní stav prvního...

Výběr článků

Načítám