Hlavní obsah

Srážka vlaků u Říma si vyžádala na deset zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Srážka dvou vlaků nedaleko Říma si vyžádala nejméně deset zraněných. Italské zdroje uvádějí, že při "hrůzně vypadající havárii nikdo nepřišel o život". Podle očitých svědků je na místě mnoho záchranářů a sanitek. Informovala o tom italská televize.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Přibližně v 8:30 SELČ souprava vlaku Intercity z Mnichova narazila poblíž stanice Tiburtina na severovýchodu metropole do vlaku jedoucího ze severu Sicílie, sdělil mluvčí železniční policie, kterého citovala agentura Reuters.

Lokomotiva jednoho vlaku a šest vagonů při nárazu vykolejily. Jeden z očitých svědků podle agentur sdělil, že nejméně jeden vagon leží na boku.

Všichni jako zázrakem přežili

Přestože se původně hovořilo o jedné oběti, oficiální zdroje tuto zpávu nakonec vyvrátily.

"Při nehodě nikdo nezemřel. Na místě je jen několik zraněných, naštěstí nejsou zranění vážná," uvedl pro britskou BBC mluvčí vlády Emilio del Mese.

Příčinou nehody byla patrně nedbalost jednoho ze strojvedoucích.

Televize ještě sdělila, že na místě je velký počet sanitek a záchranářských vozidel. 

Vlaky se srazily rovněž v Portugalsku

Při čelní srážce dvou nákladních vlaků zemřela dnes brzy ráno na jihu Portugalska 1 osoba, další se pohřešuje. K incidentu došlo nedaleko města Sao Bartolomeu de Serra, zhruba 100 kilometrů od hlavního města. Dva lidé byli navíc z místa neštěstí odvezeni s vážnými zraněními do blízké nemocnice v Sentúbalu. "Jsem smutný, ale musím říci, že dvě oběti jsou nyní už téměř jisté," řekl k incidentu řiditel místních železnic Crisostomo Teixeira s tím, že jde o strojvůdce.

Důvody havárie se vyšetřují, je ale pravděpodobné, že na vině je jeden ze strojvedoucích, jenž přehlédl dopravní signalizaci přikazující zastavit. Lokomotivy začaly po srážce podle svědků hořet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám