Hlavní obsah

Splašený kůň uháněl davem protestujících

Novinky, tcs

Přes deset zraněných policistů si vyžádala zprvu poklidná demonstrace v pátek večer v centru Londýna. Nejhůře dopadla policistka, pod kterou se splašil kůň, musela být po pádu hospitalizována. Demonstrující házeli na koně petardy a jízdní kola, zvíře několik z nich srazilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policistka spadla ze splašeného koněVideo: Reuters

 
Článek

Demonstrace v centru Londýna po smrti černocha George Floyda probíhala nejprve poklidně. Protestující drželi v pokleku minutu ticha, kterou pak vystřídalo skandování „žádná spravedlnost, žádný mír“ a „na černých životech záleží“.

K večeru se však, stejně jako na mnoha jiných místech po světě, přihlásili o slovo agresivní jedinci. První nepokoje vypukly před Downing Street, protestujícím se tu postavila i jízdní jednotka policie.

Foto: Profimedia.cz

Policistka po nárazu padá z koně.

Na tu začali někteří házet rachejtle, a dokonce i jízdní kola. Jeden z koňů se splašil a než ho jízdní policistka stihla dostat pod kontrolu, srazil ji ze sedla sloup lampy a v bezvědomí spadla na zem.

Tisíce lidí vyšly v evropských městech včetně Prahy demonstrovat proti rasismu

Evropa

Než se podařilo koně uklidnit, srazil ještě několik protestujících. Policistka je dle úřadů mimo ohrožení života, zraněno bylo při protestech dalších třináct policistů. Zatčeno bylo čtrnáct lidí.

Foto: Profimedia.cz

Kůň srazil ještě několik překvapených protestujících.

Foto: Profimedia.cz

Do bezpečí odtáhli policistku kolegové spolu s několika protestujícími.

Reklama

Výběr článků

Načítám