Hlavní obsah

Slovensko se chystá na hokej, hospody budou plné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Na Slovensku propukla hokejová horečka. Středeční čtvrtfinále olympijského turnaje proti Česku nechává pod Tatrami chladným jen málokoho. Lidé se o hokeji baví v práci, ve škole, ve vlaku či kavárnách. Ruce si mnou majitelé barů, restaurací a hospod. Hodně z nich bude mít večer plno. Slovenští fandové věří, že se po zápase bude slavit šampaňským.

Článek

"Máme již rezervováno všech šedesát míst. Ti, kteří si místo neobjednali, nebudou mít kde sedět," hlásí hospodský z jedné restaurace v centru Bratislavy. V další bratislavské hospodě se chystají oslavy trochu přitvrdit. Nachystané prý mají i české dresy, aby s nimi po zápase "mohli vytřít podlahu".

Fanoušci ve slovenské metropoli se ale zatím budou muset obejít bez oblíbené velkoplošné obrazovky na Náměstí SNP, kde společně slavili titul mistrů světa v roce 2002 ve Švédsku. "O tom, jestli obrazovku na náměstí nainstalujeme v příštích dnech, rozhodne počasí, finance a především dnešní výsledek," řekl Miroslav Valíček ze slovenského hokejového svazu.

Připraveni jsou i hospodští v "nehokejových" městech, jako třeba v Žilině na severu země. Z prohry slovenského týmu by prý byli majitelé barů a restaurací jako fanoušci zklamaní, tržba by ale ani tak příliš utrpět neměla. "Myslím, že pivo ve středu v noci poteče proudem tak či tak. Buď se bude pít na radost z postupu, nebo se bude zapíjet smutek z vyřazení," míní číšník z restaurace na žilinské pěší zóně.

Výhodou je týmový duch

Slovenští fanoušci si ale myslí, že parta kolem kapitána Pavla Demitry má nyní lepší formu než soupeř. Silnou stránkou je prý také "týmový duch". "Čeští hokejisté to na nás sice umějí, ale zatím jako by se nevzpamatovali ze ztráty gólmana Dominika Haška i útočníka Patrika Eliáše a zranění Jaromíra Jágra," soudí slovenský příznivec Peter.

V postup Slovenska věří také Jakub, který očekává střelecké probuzení kanonýra Colorada Avalanche Marka Svatoše. Talentovaný útočník na svůj první gól na olympiádě stále čeká. "Měl by vsítit vítěznou branku ve finále, tudíž musíme postoupit," prohlásil fanoušek.

Reklama

Výběr článků

Načítám