Hlavní obsah

Slovenskému ministrovi naměřili v Rakousku 235km/h

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Rakouská policie obvinila slovenského ministra hospodářství Pavla Ruska za rychlou jízdu po dálnici u Linze. Jeho vozidlu BMW 760 naměřila rychlost 235 km v hodině v místech, kde je povolená maximální rychlost 100 km/h. Podle pondělní zprávy agentury TASR policie pronásledovala vůz osm kilometrů. Zastavila ho až po nebezpečné honičce.

Foto: Glena Rauerová

Rune and the Gospel Brothers

Článek

Rusko automobil řídil. Tvrdí, že v místě s radarem předjížděl kolonu nákladních vozidel. "To auto má velkou akceleraci," uvedl.

Ministra údajně celý incident mrzí a je připravený nést odpovědnost se všemi důsledky. Podle jeho mluvčího Michala Havrana se Rusko vracel z Bruselu.

Tučná pokuta

Vedle Ruska ve voze seděl ještě člen jeho ochranky a další, blíže neurčené osoba.

Poté, co policie ministra dostihla, byl obviněn z nebezpečné jízdy a zaplatil na místě pokutu ve výši 700 euro (asi 21 tis. Kč). Přestupek se bude ještě u tamních úřadů projednávat.

Slovenská média původně dnes informovala, že hříšníkem za volantem byl vicepremiér pro menšinové otázky Pál Csáky. Před polednem ale zprávy dementovala s odkazem na Ruskovo přiznání.  

Další trest přijde

Zástupce tamního šéfa dopravní policie Klaus Scherleitner TASR popsal, že pronásledování bylo ve velké rychlosti velmi nebezpečné.

"Na dálnici byl naštěstí slabý provoz. Kdyby jel o něco rychleji, museli bychom honičku na chvíli ukončit a povolat na pomoc další hlídky," dodal Scherleitner, který se pronásledování osobně zúčastnil.

Ministr se přestupku dopustil u odpočívadla Ansfelden. Jak uvedla policie, za takový prohřešek se v Rakousku odebírá běžně řidičský průkaz. Tučný finanční postih je jen citelnou součástí trestu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám