Hlavní obsah

Slovenská policie zadržela a obvinila Češku z převaděčství

Bratislava
Aktualizováno

Slovenští policisté z národní jednotky boje proti nelegální migraci zadrželi 38letou občanku České republiky, která ve voze převážela tři nezletilé afghánské migranty z dětského domova ve východoslovenském městě Medzilaborce do Prahy. Slovenská policie v pátek uvedla, že Češka byla obviněna z převaděčství.

Foto: Policie SR

Policie SR

Článek

„Obviněná občanka České republiky převzala před centrem pro děti a rodiny v Medzilaborcích tři nezletilé osoby bez potřebných cestovních dokladů s cílem odvézt je do Prahy,“ uvedla slovenská policie.

Za převoz tří nezletilých Afghánců dostala Češka 20 tisíc korun.

Policie upřesnila, že k zadržení ženy došlo ve čtvrtek před polednem ve městě Ružomberok na středním Slovensku.

Foto: Policie SR

Zasahující policista

„Při prohlídce motorového vozidla byly zajištěny mobilní telefony, notebook, doklad o příjmu peněz za zmíněný převoz a igelitový sáček s neznámou sušinou, která bude podrobena expertiznímu zkoumání, zda se nejedná o omamnou a psychotropní látku,“ dodala policie.

Až sedm let vězení

Češka byla obviněna ze zločinu převaděčství a hrozí jí sedm až deset let vězení. Byl zpracovaný návrh na její vzetí do vazby a nezletilí migranti byli vráceni zpět do Medzilaborců.

Zadržení Češky souvisí s dřívější policejní akcí, při níž byli 21. dubna v Bratislavě zadrženi a obviněni dva Egypťané ve věku 39 a 34 let, kteří rovněž převáželi nezletilé migranty z Medzilaborců do západní Evropy. V dětském domově v Medzilaborcích jsou ubytováni nezletilí migranti, kteří se na Slovensku ocitli bez svých rodičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám