Hlavní obsah

Šéf vídeňské policie varoval majitele nevěstince před raziemi

– VÍDEŇ

Šéf vídeňské policie byl suspendován, protože dal echo majiteli nevěstince o chystaných akcích strážníků zákona. O důsledcích takzvané "sauna aféry" informoval ve čtvrtek rakouský tisk. Rakouská ministryně vnitra Liese Prokopová ve čtvrtek požadovala úplné objasnění aféry, která poškodila pověst policie.

Článek

Policie totiž původně odmítala proti šéfovi vídeňské policie Ernstu Geigerovi jakkoli zasáhnout a potrestat jej. Tvrdila, že dokud mu nebude prokázáno, že by informace o raziích dával, musí být považován za nevinného. Ředitelství policie ale považovalo za nezbytné ještě předtím velitele suspendovat a zahájit s ním disciplinární řízení. Došlo k tomu však až ve chvíli, kde je šetření téměř u konce a potvrdilo většinu podezření.

Aféra propukla v pondělí, když policisté vedoucí interní vyšetřování sdělili, že prošetřují razie v sauně, která sloužila jako ilegální nevěstinec. Šéf vyšetřovatelů Martin Kreutner hovořil o "možných blízkých vztazích mezi scénou červených luceren a členy veřejných služeb". Z jeho slov lze vyvozovat, že Ernst Geiger nemusí být jediným policistou zapleteným v "sauna aféře". 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám