Hlavní obsah

Saúdskoarabská rodina mučila svou služebnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rijád

Padesátiletá žena ze Srí Lanky si chtěla vydělat nějaké peníze, a tak loni na jaře přijala práci pomocnice v domácnosti v Saúdské Arábii. V Rijádu ji ale čekala mučírna. Pokaždé, když si stěžovala na přepracování, zapíchli jí její zaměstnavatelé rozpálenou jehlu do těla. Po návratu domů objevil lékař v těle ženy 23 jehel.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O případu ve středu informoval list Arab News. Velvyslanectví Srí Lanky podle něj nyní pátrá po trýznitelích služebné, které práci zprostředkovala agentura v Rijádu. Sama žena se o svých bývalých zaměstnavatelích vyjádřila jako o "ďáblech bez jiskřičky soucitu".

Organizace na obranu lidských práv už několikrát protestovaly proti vykořisťování cizinců v domácnostech v Saúdské Arábii a o špatném zacházení s nimi, připomněla agentura DPA. Zákony islámského království činí zahraniční pracovní síly mimořádně závislé na jejich zaměstnavatelích. Ti jim často při příjezdu odeberou cestovní pasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám