Hlavní obsah

Rozzuřené Romy na Slovensku rozehnala speciální jednotka

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Hromadná bitka asi 70 Romů na sídlišti ve slovenském městě Partizánske si v neděli večer vynutila zásah speciální jednotky policie. Ta použila k rozehnání davu výstřely do vzduchu. Jak v pondělí informovala policejní mluvčí Lenka Bušová, poté se Romové rozprchli.

Foto: Jan Kaše

Dvě výtvarnice při vernisáži - zleva: Anna Čečilová a Naděžda Potůčková

Článek

Konflikt vznikl podle místních původně mezi dvěma partami dětí ze znepřátelených skupin Romů. Do bitky se postupně zapojili i dospělí.

Rozzuření násilníci vyvolávali na sídlišti výtržnosti. Znepokojení obyvatelé proto přivolali policii. Ta použila varovné výstřely do vzduchu. O půlnoci musela být navíc přivolaná speciální jednotka.

Dva lidé byli ošetřeni v nemocnici. Podle vyšetřovatelů případu se poprali mezi sebou. 

Městská policie tvrdí, že konflikt vyvolal Rom, s nímž už v minulosti byly problémy. Před časem se mimo jiné přímo na policii polil naftou a chtěl se upálit.

"V našem městě nežije příliš početná romská komunita a s podobným problémem jsme se ještě nesetkali," uvedl pro rádio Twist překvapený primátor Partizánského Ján Podmanický. Připustil však, že ve městě existují dvě znepřátelené skupiny Romů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám