Hlavní obsah

Rom požádá o vyhoštění ze Slovenska

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Košický romský aktivista Jozef Varga chce požádat o vyhoštění ze země z politických a ekonomických důvodů. Jak v pátek oznámila romská tisková agentura RPA Varga před časem organizoval petici za odvolání ministra práce a sociálních věcí Ľudovíta Kaníka. Toho Romové viní z drastického snížení sociálních dávek.

Foto: archiv MDZ

Oprava střechy zlínského divadla.

Článek

"Od roku 1998 se snažím komunikovat s představiteli naši země o problémech společnosti. Nikdy u nikoho jsem se nesetkal se vstřícností," uvedl Varga pro RPA.

Varga říká, že jeho rodina už nemůže vydržet bídu, v níž žije. "Pokud se mi v nejbližších dnech nepodaří sehnat práci požádám o vyhoštění ze země přímo premiéra. Žádost pošlu také zmocněnkyni vlády pro romské otázky, ministrovi práce a všem, pokud to bude nutné," dodal.

Varga se domnívá, že pokud mu země nedokáže garantovat základní lidská práva, především právo na práci, nepovažuje ho tudíž za svého občana a je tedy na Slovensku nežádoucí osobou.

Reklama

Výběr článků

Načítám