Hlavní obsah

Řidič v Torontu vraždil hlavně ženy, nahrává to teorii o zhrzeném chlapci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič dodávky, který v pondělí najížděl do chodců v kanadském Torontu, si za oběti vybíral hlavně ženy. Mezi mrtvými je osm žen a dva muži, nejmladší oběti bylo 22 let a nejstarší 94. Podle kanadských médií to nahrává spekulacím. že motivem bylo banální zhrzení útočníka nezájmem žen.

Foto: Reuters

Pronajatá dodávka použitá k útoku

Článek

Jména všch obětí útoku, za nímž stojí pětadvacetiletý Alek Minassian, v pátek oznámil hlavní koroner kanadské provincie Ontario. Několik mrtvých je z Jižní Koreje. Informovala televize CBC.

Média spekulují o možném motivu pachatele. Krátce před útokem Minassian na Facebooku chválil 22letého Elliota Rodgera, který v roce 2014 v Kalifornii usmrtil šest lidí, jelikož se chtěl pomstít za nezájem žen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bílá dodávka, kterou útočník zabil deset lidíVideo: @3dotTdot, AP

Podobný motiv mohl podle tisku mít i Minassian, čemuž by nasvědčovala i skutečnost, že většinu z obětí tvoří právě ženy. Nyní je Minassian ve vazbě a čelí obžalobě z deseti vražd a z pokusu usmrtit dalších 13 lidi.

Podpora obětem

Od incidentu se v Torontu konalo několik mší za oběti útoku a sbírce na pomoc rodinám obětí lidé poslali už 1,2 miliónu kanadských dolarů (bezmála 20 miliónů Kč). Rovněž se zvýšil počet lidí, kteří v uplynulých dnech přišli darovat krev.

V neděli večer by se nedaleko místa útoku měla konat hlavní vzpomínková akce. Očekává se účast asi 25 000 lidí a promluví duchovní šesti různých náboženství.

Incident se stal krátce před 13:30 místního času (před 19:30 SELČ) na rušné obchodní ulici v severní torontské části North York. Alek Minassian v půjčené bílé dodávce nejprve srazil chodce na přechodu a poté vjel na chodník a na úseku dlouhém několik stovek metrů porážel lidi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám