Hlavní obsah

Raketa poblíž ruského Volgogradu zasáhla statek. Nikdo neví, kde se vzala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Raketa vzduch-země zasáhla tento týden obytnou budovu ve městě Frolovo pár kilometrů od hranic Volgogradské oblasti v Rusku. Prorazila stěnu statku, uvízla ve sklepě, ale nevybuchla. Překvapený důchodce si po návratu od dětí nejprve myslel, že ho vykradli. Po následné evakuaci a prohledání statku pyrotechnici střelu zlikvidovali. Nikdo netuší, kde se v místě, které je poměrně daleko od hranic s Ukrajinou, střela vzala.

Foto: V1.ru

Raketa poblíž ruského Volgogradu zasáhla statek. Nikdo neví, kde se vzala.

Článek

Zprávu přinesl ve středu ruský zpravodajský web V1. Majitel domu, důchodce Alexej, se díky štěstí vyhnul zranění. Noc na 4. dubna, kdy střela dům na statku Frolov zasáhla, totiž trávil u svých dětí. Po návratů domů se zhrozil, protože objevil zničenou místnost a rozbouranou stěnu.

Rusové zasáhli balistickou raketou přeplněné nádraží v Kramatorsku, zahynuly desítky lidí

Evropa

„Nejprve mě napadlo, že mě vykradli,“ vypověděl poškozený. „Ale řekl jsem si, to by byli divní zloději. Proč by rozbíjeli stěnu, když mohli rozbít okna?“

Poté, co obešel dům, málem ztratil dech, protože si všiml zvláštního bílého předmětu. Jedna jeho část trčela ven ze zdi, další uvázla v podlaze mezi pokojem a sklepem. Důchodce to považoval za dron, a tak okamžitě zavolal záchranné složky. Statek byl uzavřen a oblast evakuována.

Ruské rakety zasáhly rezidenční oblast v Oděse, tvrdí úřady

Válka na Ukrajině

Pyrotechnici a policisté pak potvrdili, že jde o nevybuchlou raketu. Ženisté část rakety zlikvidovali řízeným výbuchem v jámě za statkem.

Evakuovaná Alexejova sousedka Ludmila přisvědčila, že výbuch byl slyšet až kilometr od místa. „Byli jsme v autobusech na předměstí a slyšeli jsme dunění,“ popsala webu V1.

Moskva odhalila ukrajinskou provokaci v chemičce. Má to chybku. Továrna neexistuje

Válka na Ukrajině

Nikdo zatím netuší, proč raketa vzduch-země na Alexejův dům dopadla. Poloha statku Frolov se nachází poměrně daleko od hranic s Ukrajinou, a proto nelze jednoznačně incident spojit s válkou na Ukrajině. Nyní jej prověřují ruští vyšetřovatelé. Tiskový odbor policejního sboru slíbil doplnění informací, až zjistí příčinu dopadu rakety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám