Hlavní obsah

Putinova „krasavice“ pohoršila i Bílý dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohoršení Bílého domu vyvolal výraz ruského prezidenta Vladimira Putina, kterým si na tiskové konferenci po setkání se svým francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem vypomohl, když Ukrajinu nabádal k dodržování minských dohod o urovnání konfliktu na Donbasu.

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Prezident Ruské federace Vladimir Putin.

Článek

„Líbí, nebo nelíbí, musíš trpět, moje krasavice,“ reagoval na nedávný výrok ukrajinského kolegy Volodymyra Zelenského, že se mu „nelíbí žádný bod“ minských dohod.

Líbí, nelíbí. Trp, krasavice, vzkázal Putin Zelenskému

Evropa

Na dotaz, jak hodnotí poznámku, kterou si někteří znalci ruských reálií vykládají jako „žert o znásilnění“, Jen Psa­kiová, mluvčí Bílého domu, odpověděla, že „každý žert o znásilnění vyvolá nepochybně po­horšení administrativy nezávisle na tom, zda jej pronesl americký nebo zahraniční činitel“.

Reuters: Putin slíbil Macronovi, že přestane s novými manévry u Ukrajiny

Zahraniční

Dmitrij Peskov, mluvčí Kremlu, už dříve ujišťoval, že Putin nezná tvorbu hudební skupiny Rudá plíseň (Krasnaja pleseň), která výraz o „krasavici“ vy­užívá v drsné skladbě o znásilnění v rakvi. Podle Peskova měl prezident na mysli známý folklorní obrat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám