Hlavní obsah

Pusťte dceru do nemocnice, křičela zoufalá matka na čínské policisty

Opatření kvůli koronaviru v Číně přináší někdy i velmi dramatické momenty. Agentura Reuters publikovala záběry, na nichž žena, kterou nechtěli spolu s nemocnou dcerou pustit přes kontrolní stanoviště, aby se dostaly do nemocnice, rozčilená i se slzami v očích přesvědčuje policisty, aby udělali výjimku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Matka se s nemocnou dcerou snaží dostat přes kontrolní staviště ve městě Ťiou-ťiangVideo: Reuters

 
Článek

Padesátiletou ženu zastavili v sobotu na stanovišti u mostu ve městě Ťiou-ťiang. Matka chtěla, aby policisté její 26leté dceři umožnili průchod kontrolním stanovištěm, aby se dostala do nemocnice za řekou. Ti jí to nechtěli umožnit.

Most spojuje region Chuj-pej, odkud se koronavirus začal šířit, s oblastí Ťiang-si. Byl z velké části uzavřen v rámci opatření proti šíření nákazy.

Vyšetřujete a léčíte pacienty s koronavirem, ale naše nemoc musí být také léčena.

„Vyšetřujete a léčíte pacienty s koronavirem, ale naše nemoc musí být také léčena. Víte to?“ zlobila se žena.

Matka popsala, že chodily s dcerou na léčbu do Wu-chanu, ale lékaři jim řekli, že mají naplněnou kapacitu kvůli tisícům pacientů s koronavirem.

Němci evakuovali z Číny i dva lidi s koronavirem

Zahraniční

V provincii Chu-pej bylo potvrzeno už přes 9000 případů nákazy. Celkem úřady hlásí přes 14 tisíc nakažených, přes 300 lidí zemřelo.

„Malé nemocnice v naší oblasti (Chuj-pej) dceru nemohou léčit. Chceme jen jít do velké nemocnice v Ťiang-si, aby ji viděl lékař a léčil,“ vysvětlovala žena.

„Nyní je zvláštní doba, ale léčbu potřebují také jiní pacienti. Dceru bolí celé tělo kvůli rakovině. Naléhavě se musí dostat do nemocnice," přesvědčovala žena, zatímco její dcera seděla na zemi zabalená v přikrývce.

Česko by mohlo Číně pomoci finančně

Domácí

„Chci jí jen zachránit život,“ řekla matka s tím, že do léčby dcery za loňský rok dala rodina přes dva miliony juanů.

Policisté se nakonec odhodlali k činu a po několika telefonátech byla přivolána sanitka, která matku s dcerou přepravila do nemocnice.

Nová nemocnice 

Čína se snaží zvýšit kapacity pro nemocné, kterých raketově přibývá. Vládní Lidový deník uvedl, že ve Wu-chanu byla v řádu dní dokončena nemocnice se zhruba 1000 lůžky. Zařízení vybudované z předpřipravených stavebních buněk by mělo začít fungovat od pondělí.

Podle agentury Nová Čína do Wu-chanu dorazilo 1400 vojenských lékařů, kteří mají v novém zařízení od pondělí ošetřovat nemocné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výstavba nemocnice v Číně (video poskytnuté čínskou státní televizí CCTV)Video: AP

Reklama

Výběr článků

Načítám