Hlavní obsah

Princ Andrew prodává zimní hnízdečko, aby měl na právníky. Královnina peněženka zůstane zavřená

– Londýn

Vévoda z Yorku princ Andrew musí prodat svou švýcarskou lyžařskou chatu, aby zvládl zaplatit rostoucí náklady v soudním sporu s Virginií Giuffreovou. Američanka ho žaluje ze sexuálního zneužití, ke kterému mělo dojít v jejích 17ti letech v souvislosti s počínám pedofilního miliardáře Jeffreyho Epsteina. Královna Alžběta II. údajně odmítá svému synovi náklady na právníky zaplatit, píše deník Daily Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Princ Andrew dlouhodobě čelí obvinění, že v rámci Epsteinova pedofilního byznysu měl sex s nezletilou

Článek

Giuffreová žaluje Andrewa za údajné sexuální napadení v době, kdy byla teenagerkou. Požaduje blíže nespecifikované odškodné, ale spekuluje se, že by mohlo jít o miliony dolarů.

Američanka tvrdí, že ji dnes už zemřelý soudem uznaný pedofilní delikvent Jeffrey Epstein donutil k sexu s Andrewem, když jí bylo 17 let. Podle newyorského zákona o dětských obětech sexuálního násilí tudíž byla nezletilá. Andrewovi právníci naopak argumentují tím, že ve státě je věková hranice pro sex 17 let, a tudíž k ničemu nezákonnému nemohlo dojít. Giuffreová však prince obviňuje, že k sexu s ním byla donucena proti své vůli.

Andrew všechna obvinění popírá. Podle svých slov si přesně pamatuje, co onen večer, kdy mělo ke znásilnění dojít, dělal: Večeřel se svými dětmi v restauraci Pizza Express v anglickém městečku Woking.

Dluh splatil a chatu prodává

V pondělí vyšlo najevo, že královnin syn splatil dlužnou částku za nákup své horské chaty ve švýcarském resortu Verbier a rozhodl se objekt v hodnotě 17 milionů liber (497,7 milionů Kč) rovnou prodat.

Podle deníku Mirror je Andrew motivován tlakem obstarat peníze na právní služby. „Veškeré náklady hradí sám, takže potřebuje rychle získat hotovost na zaplacení účtů, které se každým dnem zvyšují,” uvedl zdroj z princova okolí.

Andrew nemá příjem. Účty platí Alžběta II.

Evropa

„I kdyby přišlo na finanční vyrovnání, a ta možnost tu je, pak není pochyb o tom, že by mu královna nepomohla,” pokračoval zdroj. Vysoce postavení představitelé Koruny včetně prince Charlese a prince Williama byli údajně „naprosto rozhořčeni” představou, že by hlava státu platila Andrewovi účty.

Reklama

Výběr článků

Načítám