Hlavní obsah

Při útoku na hotel v Kábulu zemřelo 18 lidí, z toho 14 cizinců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při nočním útoku na hotel v Kábulu zemřelo osmnáct civilistů, z toho čtyři Afghánci a čtrnáct cizinců. Informovala o tom v neděli agentura AFP s odvoláním na afghánské ministerstvo vnitra. Národnost mrtvého cizince mluvčí ministerstva neuvedl. Speciální jednotky zachránily z hotelu přes sto lidí, včetně čtyř desítek cizinců, ani jejich národnost nebyla zveřejněna. K útoku se přihlásilo hnutí Taliban.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Útok na hotel v Kábulu

Článek

„Operace skončila, všichni útočníci jsou mrtví, zachráněno bylo 126 lidí, včetně 41 cizinců,“ uvedl v neděli ráno mluvčí afghánského ministerstva vnitra Nadžíb Danish po více než 12 hodinovém zásahu speciálních jednotek.

Ozbrojenci zaútočili na kábulský hotel Intercontinental, který mají v oblibě zahraniční turisté a diplomati, kolem 21:00 místního času (17:30 SEČ). Podle některých informací byli mezi nimi sebevražední atentátníci. Hotelovou kuchyni a čtvrté patro zachvátil požár.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Afghánský policista nedaleko hotelu v Kábulu, na nějž zaútočili atentátníci

Speciální jednotky poté postupovaly patro po patře a zachraňovaly hotelové hosty. Některé zdroje v sobotu uvedly, že se v hotelu v době útoku konala konference o informačních technologiích za účasti provinčních představitelů.

K útoku se podle agentury AP přihlásilo radikální hnutí Taliban. Terčem jeho ozbrojenců se stal stejný hotel už v roce 2011, kdy zemřelo 21 lidí včetně devíti útočníků.

Hotel Intercontinental je jedním z hlavních luxusních ubytovacích zařízení v Kábulu a bývá využíván ke konferencím, jichž se účastní i vládní představitelé.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Útok na hotel v Kábulu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám