Hlavní obsah

Při srážce vlaků v Itálii zemřelo 15 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Při srážce nákladního a osobního vlaku u severoitalské Boloně zemřelo v pátek 15 lidí. Dřívější informace hovořily o 18 mrtvých. 50 osob bylo zraněno. Záchranáři místo srážky uzavřeli. Železniční trať směrem na Modenu je neprůjezdná.

Foto: Jiří Smutný

Hněvkovského ulice

Článek

První zprávy uvádějí, že nehodu způsobil strojvedoucí nákladního vlaku jedoucího z Boloni do Verony. Na špatné koleji v plné rychlosti narazil do soupravy s cestujícími, která jela v opačném směru.

Srážka, k níž došlo deset minut před jednou hodinou odpolední, zablokovala železniční trať u stanice Bolognina di Crevalcore ve směru na Modenu.

Příčiny neštěstí vyšetřuje speciálně zřízená komise.

Hustá mlha

Na místo byly vyslány dvě stovky záchranářů, hasičů a policistů. Nyní vyprošťují cestující z trosek. Zatím se našlo deset těl. 

Postup prací zpomaluje špatná viditelnost. V oblasti je totiž hustá mlha. Viditelnost je možná jen na 50 metrů. Z tohoto důvodu nebyli zranění přepraveni letecky do nemocnic. Helikoptéry nemohou přistát.

Během pěti neděl jde v Itálii již o druhou podobnou nehodu. Třetího prosince loňského roku se v Apulii srazil osobní vlak Intercity na trase z Reggio di Calabria do Bari s nákladním vlakem. Při nehodě bylo zraněno 78 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám