Hlavní obsah

Při nehodě kamionu s autobusem zemřelo v Rumunsku 10 lidí

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jihovýchodním Rumunsku se v sobotu v časných ranních hodinách srazil minibus s kamionem. Nehoda si vyžádala deset mrtvých a sedm zraněných. Policie incident prošetřuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda v Rumunsku si vyžádala 10 obětíVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala na silnici mezi městy Slobozia a Urziceni v župě Ialomița. V minibusu cestovalo 16 lidí včetně řidiče. Při nehodě zemřeli řidiči obou vozidel a dalších 8 pasažérů minibusu. Informovala o tom agentura Reuters.

„Čtyři ze zraněných zůstávají ve vážném stavu,“ uvedl náměstek rumunského ministerstva zdravotnictví Raed Arafat.

Při nehodě zasahovalo na čtyřicet hasičů, policisté nyní stále vyšetřují příčinu nehody. Jedná se o jednu z nejvážnějších dopravních nehod v zemi za poslední dobu. Rumunsko má přitom nejvyšší úmrtnost na silnicích z celé Evropské Unie. V roce 2018 připadlo na milion obyvatel 96 úmrtí na silnici, v EU zemře průměrně 49 obyvatel na jeden milion.

„Je mi líto obětí. Můžeme říci, že zabíjel nedostatek infrastruktury,“ uvedl rumunský prezident Klaus Iohannis v narážce na špatný stav rumunské infrastruktury. Dvacetimilionové Rumunsko o rozloze přes 238 tisíc kilometrů čtverečních má pouze 800 kilometrů dálnic. Pro srovnání, v Česku je vybudováno 1273 kilometrů dálnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám