Hlavní obsah

Prešovský panelák poškozený výbuchem plynu bude srovnán se zemí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáctipodlažní panelový dům na prešovské Mukačevské ulici, který 6. prosince 2019 poškodil výbuch plynu a následný požár, bude asanován až do úrovně terénu. Potvrdil to mluvčí Prešova Vladimír Tomek.

Foto: Facebook město Prešov

Z paneláku zůstala jen hromada sutin.

Článek

Poškozený dům rozebrala specializovaná česká firma Cannoneer group za symbolické jedno euro. Město zaplatilo pouze za přepravu speciálního demoličního bagru z Kladna do Prešova a zpět do České republiky. Tato částka byla vyčíslena na 166 tisíc eur (4,2 milionu korun).

Z domu zůstalo jen přízemí. „Přízemí bylo ponecháno jen dočasně za účelem vykonání potřebných úkonů ze strany policie, hasičů a příslušných znalců,“ řekl mluvčí Prešova. Z místa bylo zatím odvezeno sedm tisíc tun sutin, co je podle propočtů přes 290 plně naložených nákladních vozů.

Televize Joj konstatovala, že v přízemních prostorách domů našli 25 jízdních kol. „To je jediný majetek obyvatelů domu, který se podařilo zachránit,“ poznamenala televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám