Hlavní obsah

Požár vlaku v Rakousku si vyžádal uzavření tratě i silnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Požár vlaku s metanolem, který vzplanul po vykolejení v noci na úterý v Dolních Rakousech, se hasičům podařilo uhasit až po řadě hodin. Průmyslový líh ale z poškozených vagónů dále uniká a celá rakouská Východní dráha směřující z Vídně na Maďarsko zůstává v širokém okruhu uzavřena i se dvěma souběžnými silnicemi.

Foto: Dana Ehlová

Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Mávnutím kouzelného proutku.

Článek

Z bezpečnostních důvodů muselo být přechodně evakuováno na 150 lidí z nedalekého sídliště.  Stále hrozí nebezpečí výbuchu, napsala agentura APA s odvoláním na zasahující hasiče. Vagóny jsou proto dále chlazeny vodou a připravuje se odtěžení zeminy prosáklé lihem, které bude trvat celý den.

Místní železniční doprava byla odkloněna na vedlejší trati, mezinárodní spoje objíždějí zasaženou oblast v širším oblouku. Je proto třeba počítat se zpožděními.

Nehoda se stala ve 2:25 a zatím se obešla bez zranění i obětí na životech. Vzhledem k vysokému nebezpečí výbuchu mohli hasiči začít se zdoláváním požáru až kolem čtvrté hodiny ráno. Příčina nehody zůstává zatím nejasná. Souprava, která převážela metanol z maďarského Hegyeshalomu, totiž vykolejila na zcela rovném úseku trati. Devět ze třinácti vagónů začalo hořel, žádný však neexplodoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám