Hlavní obsah

Postkoronavirová realita ve Španělsku? Stoly v restauracích rozdělené plexisklem

Novinky, zkr
Leganes

Španělské restaurace a pohostinství se připravují na znovuotevření po uvolnění restrikcí kvůli koronavirové pandemii. Řada z nich ale nebude vypadat tak, jak byli lidé dosud zvyklí. Někteří majitelé totiž nechávají ve svých provozovnách instalovat ochranná plexiskla, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve španělské restauraci testují ochranná plexiskla rozdělující stolyVideo: Reuters

 
Článek

Prototyp metakrylátových desek už testuje restaurace ve španělském Leganes poblíž Madridu. Plexiskla jsou přitom rozmístěna nejen okolo jednotlivých stolů, ale rozdělují i strávníky sedící u jednoho stolu.

„Situace v pohostinství je velmi kritická, pokud tento sektor budeme omezovat ještě déle, mnoho lidí bude mít spoustu problémů znovu otevřít své podniky,“ sdělil hoteliér a zároveň majitel firmy, jež plexiskla do restaurací dodává, Manuel Gil.

Ve Španělsku jsou pohřby bez pozůstalých. Madrid nově nabízí videopřenos

Koronavirus

„Cena osobního ochranného systému pro strávníky je zhruba 600 až 700 eur (cca 16 000–19 000 Kč) za stůl,“ cituje Gila zpravodajský web thelocal.es. Kromě toho je Gilova restaurace vybavena i termálními kamerami, které budou snímat teplotu zákazníků. Chybět nebude ani přístroj na dezinfekci prostor ozonem.

Španělsko patří k nejpostiženějším zemím koronavirem na světě. Nemoci covid-19 tam podlehlo 22 902 lidí, nákaza se potvrdila u 233 759 pacientů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám