Hlavní obsah

Porotci začínají rokovat o Jacksonově vině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Dvanáctičlenná porota začíná od pátečního večera tamního času (v noci na sobotu SELČ) rokovat o vině zpěváka Michaela Jacksona (46). Obžaloba tvrdí, že na svém ranči Neverland v roce 2003 sexuálně zneužíval tehdy 13letého chlapce. V případě uznání vinu hrozí popové legendě až 20 let vězení.

Článek

Jackson měl podle obžaloby navíc omezovat osobní svobodu údajné oběti a její rodiny, nabízet chlapci pornografické materiály a podávat mu alkohol.

Těžké rozhodování

Porota celkově zvažuje deset bodů obžaloby. Osm žen a čtyři muži musí rozhodnout jednomyslně, což podle amerických médií nemusí být vůbec snadné v přívalu šesti set kusů hmotných důkazních materiálů a výpovědí 140 svědků.

Jackson se dnes dostavil do soudní síně v tmavém obleku se světlou vestou v doprovodu rodičů a dalších členů slavné zpěvácké rodiny včetně své sestry Janet, která byla v soudní síni vedle bratra poprvé.

Na cestě do soudní budovy provázelo zpěváka pokřikem několik desítek fanoušků třímajících plakáty s povzbuzujícími slovy. Jeden z nich hlásal, že "Michael je láska", jiný zase hrozil hlavnímu státním žalobci Tomu Sneddonovi, že skončí v pekelných plamenech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám