Hlavní obsah

Pomsta expartnerce se zvrhla v popravu nevinných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Trojnásobnou vraždou a sebevraždou byla střelba, která se ve středu odpoledne rozezněla vídeňskou čtvrtí Favoriten. V jejím pozadí byly osobní vztahy mezi mužem a ženou z bývalé Jugoslávie. Na místě incidentu zůstali čtyři mrtví - tři muži a žena. Oznámil to ředitel vídeňské kriminální policie Roland Horngacher.

Foto: Martin Zámyslický

Hokejbalový areál z ptačí perspektivy

Článek

Oficiální sdělení do značné míry potvrdilo předchozí informace očitých svědků, citovaných agenturou APA. Ti uvedli, že zhruba v 15:30 SEČ se v ulici Puchsbaumgasse chystalo zaparkovat auto s dvěma muži a jednou ženou, když k němu přistoupil další muž a zahájil palbu z automatické zbraně na posádku vozu.

Střelec, který na oběti čekal na protější straně ulice, vystřílel celý zásobník. Měl u sebe ještě další zbraň - pistoli, kterou poté, co zastřelil všechny tři osoby ve voze, obrátil proti sobě.

Vrah zamýšlel zastřelit jen ženu

Policie později zjistila, že pachatelem je 48letý muž z Bosny a Hercegoviny, který si přišel vyřídit účty se svou 40letou bývalou partnerkou. Ve voze s ní byl i její 18letý syn. Oba pocházeli rovněž z Bosny a Hercegoviny.

Poslední obětí je 53letý Němec, který žil již delší dobu ve Vídni. Terčem útoku měla být podle zjištění policie jen žena, oba muži, kteří s ní jeli v autě, byli podle Horngachera "v nesprávnou dobu na nesprávném místě".

Reklama

Výběr článků

Načítám