Hlavní obsah

Policisté v Ohiu osvobodili osm dětí z klecí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Policie v americkém státě Ohio v pondělí osvobodila osm dětí ve věku jeden rok až 14 let z dřevěných klecí. Jejich nevlastní rodiče vypověděli, že je tam zavřeli z obavy, aby se jim nic nestalo.

Článek

Manželský pár Mike and Sharon Gravelleovi žijící ve městě Wakeman získal v minulosti nezletilé do adoptivní nebo opatrovnické péče. Děti uzavírali pravidelně do klecí o rozměrech metr na metr. Dovnitř jim nedávali ani pokrývku, ani polštář.

Nevlastní rodiče tak prý chtěli dosáhnout, aby jejich svěřenci nebyli zhýčkaní a zároveň je chtěli ochránit před nebezpečími číhajícími mimo dům.

Celkem se Gravelleovi starali o 11 nevlastních potomků. Policie děti po osvobození převezla na kliniku v Norwalku. Podle lékařů jsou v dobrém zdravotním stavu.

Vyšetřovatelé zatím nevznesli proti jejich vychovatelům žádné obvinění. "Oni si vážně mysleli, že svým dětem poskytují ochranu před ostatními," zhodnotil podivné praktiky rodičů šerif Randy Sommers. Podotkl, že děti byly uzavírány do klecí převážně na noc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám