Hlavní obsah

Policisté si dělali selfie s mrtvými těly na místě činu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevlastní sestry Nicole Smallmanová a Bibaa Henryová byly v červnu nalezeny ubodány v parku Fryent Country v severovýchodním Londýně. Londýnská policie vraždy stále vyšetřuje, v pondělí však zatkla dva policisty, kteří si na místě činu udělali s mrtvými těly obou žen selfie a ty pak rozesílali svým přátelům.

Foto: Profimedia.cz

Bibaa Henryová (vlevo) a Nicole Smallmanová

Článek

Obě sestry byly pohřešovány od 5. června, jejich těla byla nalezena v parku o dva dny později. Podle zjištění Guardianu se policisté domnívají, že nevlastní sestry byly ubodány v časných ranních hodinách 6. června, když se vracely z narozeninové oslavy.

Po vrahovi 27leté fotografky Smallmanové a 46leté sociální pracovnice Henryové policisté stále pátrají, zatkli však už dva své kolegy. Ti si měli na místě činu pořídit několik fotografií, včetně selfie s mrtvými těly. Fotografie pak poslali skupině svých přátel na sociální síti Whatsapp.

Foto: Profimedia.cz

Poslední záběry obou žen pochází z osudné noci jen pár hodin před jejich vraždou.

Těžko pochopitelný čin policistů vyšetřuje Nezávislá kancelář pro policejní jednání (IOPC – obdoba českého GIBSu). „Tohle jednání je odporné, a když jsme na něj byli upozorněni, jednali jsme rychle a policisty zatkli, abychom mohli zajistit klíčové důkazy,“ uvedl Sal Naseem, ředitel IOPC.

Pátrání po vrahovi či vrazích žen je zatím v plném proudu. Obě ženy, dcery první černošské arcijáhenky anglikánské církve, navštívily narozeninovou party v parku. Zatímco většina účastníků odešla krátce po půlnoci, sestry na místě ještě zůstaly.

Poslední kontakt s rodinami měly po jedné hodině v noci. Kolem půl třetí už nebrala ani jedna ze sester telefon. Policie má navíc důvod se domnívat, že vrah při útoku utrpěl „význačné poranění“.

Reklama

Výběr článků

Načítám