Hlavní obsah

Policie zadržela únosce v Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Zadržením pachatele skončil v v pátek ráno v Bruselu únos, při němž byly více než 24 hodin rukojmím dvě ženy. Zásah policejního komanda se obešel bez zranění, informovala agentura AFP bez dalších podrobností.

Článek

Již ve čtvrtek belgická policie oznámila, že únos souvisí s rodinnými rozepřemi. Hlavním aktérem byl vězeň, který se nevrátil z propustky do cely, ale vnikl násilím do bytu své někdejší tchýně, která dostala do péče jeho dvě malé děti.

Drama začalo už ve středu, kdy únosce ozbrojený pistolí a granátem nastolil požadavky. Jejich podobu ale policie odmítla zveřejnit.

Při bezpečnostní operaci, která začala ve čtvrtek, policie uzavřela celou oblast v blízkosti bruselského Velkého náměstí a hlavního nádraží a na domech kolem budovy s únoscem rozmístila odstřelovače.

Ve čtvrtek večer novináře zahlédli v okně bytu, jak drží pod krkem jednu ze zadržovaných žen. Pak zazněl výstřel, který šel naštěstí do vzduchu.

Agentura AFP identifikovala únosce jako sedmatřicetiletého Farída Bamuhammada, Francouze alžírského původu, kterého v roce 1997 belgický soud poslal za zabití na 13 let za mříže. O dva roky později byl ale Bamuhammad propuštěn a vypovězen ze země.

V lednu 2002 byl Bamuhammad odsouzen k dalšímu pětiletému trestu, a to kvůli únosu člena rodiny své někdejší ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám