Hlavní obsah

Policie ve Vídni objevila v bytě tři mrtvé ženy, zemřely hlady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Policie objevila v jednom bytě ve Vídni těla tří žen, které podle výsledků pitvy zemřely hlady. Šlo o 45letou matku a její dvě 18leté dcery-dvojčata. Dívky byly prý opožděné ve vývoji, nikoli však bezmocné, informovala ve čtvrtek agentura APA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ženy zřejmě zemřely koncem března nebo začátkem dubna, objeveny byly ale až toto úterý. Policie informovala, že v bytě nebyly známky vloupání a na tělech nebyly žádné stopy násilí. Nic nenasvědčuje ani tomu, že by ženy doma někdo zavřel.

Ženy nezanechaly dopis na rozloučenou a vyšetřovatelé u nich nenašli žádné potraviny. Podle APA je možné, že smrt trojice souvisí s psychickým onemocněním matky a vše nasvědčuje tomu, že se ženy k smrti vyhladověly dobrovolně. Proč se tak stalo, ale není jasné. „Ne vždy jde všechno beze zbytku objasnit,” řekl policejní mluvčí Patrick Maierhofer.

Rodina žila izolovaně, nenavazovala kontakty s lidmi ze sousedství. S matkou spolupracoval úřad pro ochranu dětí a mladistvých, naposledy s ní byl v kontaktu v březnu předloňského roku kvůli podezření ze zanedbávání péče. To se ale nepotvrdilo, řekla Andrea Friemelová z tohoto úřadu. „Byly to nesmělé děti, klidné dívky v pubertě,” popsala Friemelová dvojčata.

Reklama

Výběr článků

Načítám