Hlavní obsah

Po SR koluje seznam hotelů oblíbených mafiány

Právo, ivi (Bratislava)
BRATISLAVA

Seznam hotelů a restaurací, které údajně navštěvují členové podsvětí, se v těchto dnech dostal na Slovensku na veřejnost. Podle televize Markíza obsahuje 23 známých bratislavských hotelů, barů, hospod a restaurací. Zahrnuje také jména lidí podezřelých z příslušnosti k podsvětí, kteří patří mezi pravidelné hosty těchto podniků.

Článek

"U každého podniku je poznámka: mladiství, drogy, cizinci, podsvětí. Policie potvrdila, že seznam vlastní, protože ze zákona může shromažďovat informace podobného charakteru," uvedla Markíza.

Mluvčí bratislavské policie Silvia Miháliková v tom nevidí nic zvláštního. "Seznam není dokument utajovaného charakteru," řekla.

Šéf úřadu pro ochranu ústavních činitelů Ján Packa po přečtení dokumentu dokonce přiznal, že do některých z podniků běžně vodí zahraniční delegace.

"Z našeho hlediska jsou bezpečné," podotkl. Šéf ochranky vysvětlil, že před příchodem chráněných osob policie objekt prověří a zkontroluje.

"Upozorníme přítomné, že probíhá bezpečnostní akce policie, a to lidé s pochybnou pověstí nikdy neriskují a podnik opustí," dodal Packa.

Před časem se na Slovensku objevily na veřejnosti seznamy údajných mafiánů. "Nechápu, kdo tyto seznamy rozšiřuje. Vždyť je to trestný čin," reagoval na seznamy šéf bezpečnostního výboru parlamentu Vladimír Polka.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenská policie zadržela mafiána vraha

Slovenská policie dopadla vlivného člena bratislavského podsvětí Karola P. (25), který v listopadu zavraždil 22letého muže. Pachatel byl "pravou rukou" vůdce...

Výběr článků

Načítám