Hlavní obsah

Plná letadla se ve vzduchu vyhnula během vteřin srážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARÁČÍ

Devět dní před koncem roku těsně unikly smrti tři stovky lidí na palubě dvou pákistánských letadel. Stroje se ve vzdušném prostoru málem srazily. Kapitán ohroženého letadla měl na úhybný manévr jen pět vteřin. Pákistánské úřady ve čtvrtek oznámily, že vše pečlivě prošetří a viníky potrestají.

Foto: Květa Korbářová

Na hradě Svojanov se zabaví i nejmenší výletníci. Správa památky pro ně pořídila nové hřiště.

Článek

"Dostali jsme záznamy letu od obou společností. Nyní je vyhodnocujeme," řekla k incidentu mluvčí Pákistánských mezinárodních aerolinek Samina Pervezová.

Letadla do sebe málem narazila v osm hodin večer tamního času. Piloti Airbusu, na jehož palubě bylo 179 pasažérů, dokázali stroj v pěti vteřinách dostat na nižší letovou dráhu a vyhnuli se tím druhému stroji Air Blue se 144 lidmi na palubě.

Při prudkém manévru se zranili dva lidé; jedna letuška si zlomila ruku a jeden pasažér má zraněnou paži. Na palubě Airbusu byl také pákistánský ministr informatiky Šejk Rašíd Ahmed.

"Měli jsme štěstí, že Airbus řídili dva velmi zkušení piloti, kteří dokázali zareagovat na nouzový signál," řekla mluvčí společnosti, jíž letadlo patřilo.

Incident se stal nad pákistánskou provincií Paňdžáb ve výšce více než 11 kilometrů nad zemí. Airbus letěl z Islámábádu a přistál pak v Karáčí, druhý stroj z Karáčí do Láhauru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám