Hlavní obsah

Pitva potvrdila, že 57letého Slováka zabil medvěd

Novinky, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Gabriela Kremeňová z krajského ředitelství policie v Žilině potvrdila televizi TA3, že 57letý muž v neděli zemřel v důsledku zranění, které mu způsobil medvěd. Jedná se tak o vůbec první potvrzený případ usmrcení člověka touto šelmou na Slovensku.

Foto: Jim Urquhart, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Sedmapadesátiletý Dušan odešel v neděli na procházku do lesa, ale domů se nevrátil. „Pátrala po něm rodina, obyvatelé obce i myslivci,“ uvedl starosta obce Liptovská Lúžna Albín Husarčík.

Tělo muže se našlo až v pondělí ráno bez známek života. Měl zranění na krku i na těle. V okolí byly nalezeny čerstvé stopy medvěda.

V lese na Slovensku našli mrtvého muže, mohl ho zabít medvěd

Evropa

Starosta obce je z události v šoku. „Byl to šikovný řemeslník, vyučený malíř, který ještě nedávno jezdil pracovat do Prahy. Byl po operaci srdce,“ řekl Husarčík webu zoznam.sk.

Starosta Liptovské Lúžny podotkl, že v okolí obce dosud problémy s medvědy neměli. „Naposled jsme tady viděli medvěda před třemi lety. Byl to takový malý medvěd,“ dodal Husarčík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám