Hlavní obsah

Pentagon zveřejnil nahrávky UFO. Chce zamezit spekulacím

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké ministerstvo obrany oficiálně zveřejnilo záznamy neidentifikovaných létajících objektů, označovaných jako UFO nebo UAP, které už v uplynulých letech unikly na internet. Záběry z palub stíhaček ukazují velmi rychle se pohybující létající předměty a staly se předmětem řady spekulací. Pentagon se oficiálním zveřejněním těchto nahrávek snaží právě těmto spekulacím zamezit.

BEZ KOMENTÁŘE: Pentagon přiznal program na sledování UFOVideo: Americké ministerstvo obrany, .

 
Článek

Tři videa zachycující setkání pilotů s podivným jevem pocházejí z roku 2004 a 2015. Několikrát byla zveřejněna a stala se internetovou senzací.

Jak uvedla CNN, která o současném zveřejnění informovala, Pentagon se rozhodl snímky zveřejnit kvůli spekulacím, zda „jsou nahrávky pravé a zda existuje více videí“.

Americké námořnictvo potvrdilo pravost nahrávek UFO

Koktejl

Již dříve pravost nahrávek potvrdilo americké námořnictvo. Experti Pentagonu zkoumali, zda tyto nahrávky neobsahují utajené informace.

„Po přezkoumání ministerstvo došlo k tomu, že vydání těchto videí neodhalí žádné citlivé systémy a nepoznamená žádné následné vyšetřování narušení vojenského vzdušného prostoru neidentifikovanými létajícími jevy,“ uvedla mluvčí Pentagonu Sue Goughová.

Už dříve zveřejněná videa rozvířila debatu a nadchla příznivce teorií o přítomnosti mimozemského života na Zemi. K tomu přispěl i šéf programu Pentagonu Louis Elizondo, který v letech 2007 až 2012 tyto vzdušné jevy zkoumal. O existenci mimozemského života je přesvědčen.

Pilot, který natočil UFO: Nejsem blázen, bylo to z jiného světa

Amerika

„Tyhle letouny – nazýváme je letouny – vykazují charakteristiku, která není v inventáři Spojených států a ani žádném jiném zahraničním, o kterém bychom věděli,“ uvedl už před lety Elizondo.

Ostatní experti jsou však při hodnocení podobných videí mnohem zdrženlivější. I když podobných nahrávek je podstatně více, neexistuje stoprocentní důkaz, který by Elizondovu teorii podporoval.

Větší problém než mimozemšťané

Pro Pentagon jsou pozorování objektů, které mohou potenciálně ohrozit bezpečnost pilotů, nesmírně důležitá. Potýká se však s tím, že vzhledem ke zprofanovanosti termínu UFO mají piloti obavy podobná setkání hlásit. V lepším případě mají strach z posměchu, v tom horším čelí podezření, že mají psychické problémy, což by je mohlo připravit o kariéru pilota.

I proto se armády po celém světě termínu UFO (Unidentified Flying Object – neidentifikovaný létající předmět) vyhýbají a dávají přednost nové zkratce UAP (Unidentified Aerial Phenomena – neidentifikovaný vzdušný jev).

Reklama

Výběr článků

Načítám